Pravica do zasebnosti

V sodobnem času je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V društvu ŠTRK Slovenija, se tega zavedamo in spoštujemo zasebnost, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi ter internimi akti društva ŠTRK Slovenija. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim osebam in po potrebi pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno delovanje društva.

Predstavitev upravljavca 

Društvo za šport, razvoj in turizem Slovenije, v nadaljevanju ŠTRK Slovenija, s sedežem Velika Polana 217, 9225 Velika Polana spletnim mestom na naslovu www.strk.si.

ŠTRK Slovenija vaše osebne podatke uporablja izključno za potrebe izpolnitve prijav v sodelovanja na prireditvah, pošiljanje informativnega gradiva prireditev in ostalega, kar je povezano z delovanjem društva ter skladno z nameni, za katere ste nam podali vaše soglasje.

Pri prijavah zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam. Prijavitelj lahko kadarkoli zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke in podatke o prijavah za prej navedene namene. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov. Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani ŠTRK Slovenija. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov. Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na našo pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v ŠTRK Slovenija preko elektronskega naslova strk.slo@siol.net. 

Nameni obdelave osebnih podatkov in pravni temelji

ŠTRK Slovenija osebne podatke strank obdeluje v okviru in za namen izvajanja organiziranja prireditev, pristopa k društvu in informiranje delovanja društva. Prenos osebnih podatkov podanih ob prijavi na spletnem mestu se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (SecureSocketsLayer). Podatki se kodirajo in se na strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel osebne podatke, ki jih stranka pošilja preko spletnega mesta.

ŠTRK Sloveija zbira osebne podatke tudi ob obisku njegovih spletnih strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih strani oz. portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporablja naslednje piškotke:

Obvezni piškotki: so ključni in brez njih posamezna spletna stran oz. spletni portal v lasti oz. upravljanju ŠTRK Slovenija, ne bo deloval, kot bi moral. Nastavijo se, ko posameznik odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo preko klikanja na enostavne povezave.

Analitični piškotki: z njimi ŠTRK Slovenija analizira promet na posamezni spletni strani, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Posameznik sprejme piškotek s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvede po prejemu obvestila o piškotkih.

Oglaševalski piškotki: so piškotki partnerskih storitev Google, Facebook, Youtube. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo.

Piškotki družbenih omrežij: Piškotki za družbena omrežja omogočajo deljenje vsebine spletne strani na nekaterih družbenih omrežjih. Vtičniki in orodja tretjih oseb uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani.

Uporabnik lahko ureja svoje soglasje/preklic soglasja glede uporabe podatkov o lokaciji ob vsaki priključitvi na omrežje ali za vsak prenos komunikacije, bodisi v aplikaciji sami ali v nastavitvah »lokacijskih storitev« mobilne naprave. To sicer lahko onemogoči delovanje funkcionalnosti, ki uporabljajo take podatke, še vedno pa so na voljo druge možnosti aplikacije, ki niso povezane s podatki o lokaciji.

Pravice posameznikov

S pisno zahtevo, poslano na naslov: ŠTRK Slovenija, Velika Polana 217, 9225 Velika Polana, s pripisom »za GDPR«, ali na elektronski naslov strk.slo@siol.net lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave, izbris osebnih podatkov ali lahko ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: ŠTRK Slovenija, Velika Polana 217, 9225 Velika Polana »za GDPR«, ali na elektronski naslov strk.slo@siol.net. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Roki hrambe osebnih podatkov

ŠTRK Slovenija bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, v primeru pridobljenih osebnih podatkov na podlagi privolitev, pa do preklica, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov določen z zakonom. V slednjih primerih ŠTRK Slovenija podatke hrani v skladu z zakonsko obveznostjo.

Sprejmem Politiko zasebnosti in varovanje osebnih podatkov: